Nieuwe groene regels voor bedrijven die op overheidswerk bieden

De nieuwe regels zijn van toepassing op alle bedrijven die bieden op overheidswerk met een waarde van meer dan £ 5 miljoen per jaar, niet alleen voor degenen die succesvol zijn.

In een koolstofreductieplan wordt uiteengezet waar de uitstoot van een bedrijf vandaan komt en welke milieubeheersmaatregelen zij hebben getroffen.

Veel grote aannemers rapporteren al zelf delen van hun CO2-uitstoot, bekend als Scope 1 (direct) en Scope 2 (indirect eigendom) emissies als onderdeel van de Streamlined Energy and Carbon Reporting-regelgeving die in 2018 is gepubliceerd.

De nieuwe regels gaan verder en vereisen een verbintenis om uiterlijk in 2050 Net Zero te bereiken, en de rapportage van sommige Scope 3-emissies.

Deze Scope 3-emissies vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van de CO2-voetafdruk van een bedrijf en omvatten voor het eerst zakenreizen, woon-werkverkeer, transport, distributie en afval.

De regering stelt dat het rapporteren en verminderen van deze emissies een substantiële rol zal spelen bij het koolstofarm maken van de toeleveringsketen en de Britse economie als geheel.

De maatregelen gelden voor alle rijksdepartementen, hun uitvoerende instanties en departementale overheidsorganen.

Andrew Griffith, UK Net Zero Business COP-kampioen, zei dat de nieuwe regels de groene agenda van de regering zullen bevorderen en tegelijkertijd een evenwicht zullen vinden om kleine en middelgrote ondernemingen niet te veel te belasten en mogelijk uit te sluiten van biedingen op overheidswerk.

“De boodschap aan bedrijven is duidelijk: werken op netto nul is vanaf vandaag niet langer een optie, maar een noodzaak, waarbij grote en kleine bedrijven nu stevige klimaatplannen en toezeggingen nodig hebben om belangrijke overheidscontracten te leveren.

“Terwijl we ons voorbereiden op het hosten van de COP26-top van de VN, is dit precies het soort leiderschap en samenwerking dat nodig is van de overheid en het bedrijfsleven om de wereld te laten zien dat we serieus willen investeren in een groenere, meer welvarende toekomst.”

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Schildersbedrijf-Bunschoten
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart