ConTech Conversations: CEO zegt dat robots menselijke werknemers niet kunnen vervangen

ConTech Conversations presenteert maandelijks een gesprek met een leider op het gebied van bouwtechnologie. Klik hier voor eerdere discussies.

Het veld van de bouwtechnologie gaat razendsnel vooruit. Van 3d printen tot robots rollen op bouwplaatsen, evalueren bouwprofessionals opnieuw hoe ze het werk benaderen en welke hulpmiddelen ze nodig hebben voor het werk.

Meirav Oren

Toestemming verleend door Versatile

Dit creëert een nieuwe golf van kansen voor bouwtechnologiebedrijven die willen profiteren van een hausse in het veld. Een van die bedrijven is Versatile, maker van CraneView, een soort monitoringsoftware die is overgenomen door industriereuzen zoals Gilbane, Turner, DPR en anderen. Het succes van de software heeft het enige aandacht opgeleverd het bedrijf is onlangs gesloten en Serie B-financieringsronde van $ 80 miljoen, met investeerders zoals Robert Bosch Venture Capital GmbH, Entrée Capital en Root Ventures.

Hier praat Versatile CEO en mede-oprichter Meirav Oren met Construction Dive over de visie van het bedrijf, hoe bouwtechnologiebedrijven investeerders kunnen aantrekken en de grootste problemen die de bouw en contech vandaag de dag treffen.

Noot van de redactie: dit interview is bewerkt voor beknoptheid en duidelijkheid.

BOUWDUIK: Geef ons achtergrondinformatie over Versatile en CraneView. Hoe is het allemaal begonnen?

MEIRAV OREN: Mijn vader was algemeen aannemer, mijn broer is projectmanager, beschamend genoeg kwam ik bij Intel terecht. Ik ben er vrij zeker van dat mijn vader dacht dat ik de beste inspecteur zou zijn die de wereld ooit heeft gezien, en ik had andere plannen. Je weet hoe dat werkt.

Maar terzijde, een paar jaar geleden verloor mijn broer een arbeider op zijn werkterrein. Dat veranderde het gesprek van een normaal bouwdebat op vrijdagavond in “waarom gebeurt dit?” Het leidde tot de overtuiging dat Versatile en elk product dat ze ooit op de markt zullen brengen, leidend is: om te zeggen dat constructie fabricage is, bouwplaatsen zijn echt fabrieken, en het proces kan en moet worden gecontroleerd tot het niveau van geavanceerde procesbeheersing, en dat is waar we’ kom er uiteindelijk wel.

Het enige andere element dat die avond heel duidelijk werd, is dat als we een impact wilden maken en de ongelooflijke mannen en vrouwen die we dienen, echt in hun kracht wilden zetten, we natuurlijk beter in de workflows zouden passen. Ik denk dat ik het eerst ‘niet-opdringerig’ noemde en later een positieve manier vond om het te zeggen. Dus “natuurlijk passende workflows” betekent dat u niemand vraagt ​​om voor u te veranderen. Je vraagt ​​ze niets te doen, je creëert gewoon waarde.

Wat vind je op dit moment van de bouwtechniek?

Er bestaat bijna een misvatting over constructiedenken, dat het zich langzamer aanpast. Ik vind het juist het tegenovergestelde. Het ligt aan de technische leveranciers. Dat is mijn twee cent over wat er op dit moment in de scene gebeurt, als we allemaal wijs genoeg zijn om producten te maken die gemakkelijk te implementeren zijn, die naadloos aansluiten bij de mensen die we bedienen.

En als we ons allemaal herinneren dat we hier zijn om te dienen, en dat de mensen die we dienen, hebben gebouwd lang voordat we kwamen en dat ze zullen bouwen lang nadat we weg zijn, dat plaatst de zaken in perspectief. En dat zorgt voor betere technologieën die waarde willen toevoegen aan die hardwerkende mannen en vrouwen. Dus ik zie er steeds meer van.

Hoe kunnen contech-bedrijven helpen bij het aanpakken van grote problemen zoals de arbeidscrisis?

Beginnend met zaken als Veelzijdig, meten en begrijpen van processen, betekent dat je zou kunnen beginnen met het automatiseren van de optelsom ervan, toch? En correct automatiseren. Dus één persoon is misschien genoeg, terwijl je er voorheen 10 nodig had, toch? Het hangt echt af van de verschillende processen.

Ook, talent aantrekken, ik denk dat we te weinig spreken over het aantrekken van jong talent. Maar als je jong talent wilt aantrekken en de kennis ook wilt overdragen, kun je beter technologie inzetten. En ik ben niet bezig met het bouwen van gadgets. We bouwen echte producten die echte mensen helpen in een heel echte industrie. Maar er is ook de aantrekkingskracht van het gebruik van de beste technologie in de industrie die, weet je, de jongere generatie aanspreekt die je in de bouw wilt zien.

Uw visie omvat automatisering en arbeid in eenheid. Wat denk je van toekomstvisies om arbeiders en werknemers te vervangen door robots of volledige automatisering?

Je kunt niet van banen afkomen. Je kunt nauwelijks de bronnen vinden die je nu hebt. Er is niets in technologie dat bedoeld is om mensen te vervangen het is bedoeld om hen meer macht te geven, het is bedoeld om ze meer te laten doen en tegelijkertijd veilig thuis te komen. Zie technologie als de enige grote enabler die mensen die goed zijn in wat ze doen, meeneemt en nog beter maakt.

Als we mensen kunnen machtigen en in staat stellen om gewoon constant bezig te zijn met hun A-game en zich te ontdoen van vrijwel al het andere, is dit dan niet wat technologie op vrijwel elk ander gebied heeft gedaan? Het nam geen banen weg. Het transformeert de banen zodat mensen de dingen kunnen doen waar ze goed in zijn, en de dingen die ze niet per se nodig hebben of willen doen, weggooien.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Schildersbedrijf-Bunschoten
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart