Arbeider verlamd in Watford stadion betonnen vloer ingestort

Peterborough Magistrates’ Court hoorde dat op 14 juni 2016 arbeiders een nieuwe horeca- en zittribune aan het bouwen waren in het stadion van Watford Football Club.

De betonnen vloer en bijbehorende bekisting stortten in waardoor een aantal arbeiders viel.

De meeste arbeiders konden zich aan de structuur vastklampen om te ontsnappen aan ernstig letsel, maar Ashley Grealish viel ongeveer 11 meter door de monding van een trappenhuis naar de kelder eronder en liep meerdere verwondingen op, waaronder schade aan de wervelkolom, die permanente verlamming veroorzaakte vanaf haar middel.

Uit een HSE-onderzoek bleek dat het beheersysteem voor tijdelijke werken van het bedrijf ontbrak.

De aannemer had een passend ontwerp moeten hebben voor de tijdelijke werken, rekening houdend met de verticale belasting en de noodzaak van horizontale stabiliteit.

Er had ook een robuust systeem moeten zijn om te controleren of de tijdelijke werken correct waren geïnstalleerd en grondig werden beoordeeld voordat ze begonnen te laden met het natte beton om de vloerplaat te vormen.

ECS Groundwork Ltd uit St. Albans pleitte schuldig aan het overtreden van de CDM-regelgeving en kreeg een boete van £ 40.000 en veroordeeld tot het betalen van de kosten van £ 14.505.

Na de hoorzitting zei HSE-inspecteur Rauf Ahmed: “De verwondingen van de heer Grealish zijn levensveranderend en het incident had gemakkelijk fataal kunnen zijn.

“Dit ernstige incident en deze verwoesting hadden voorkomen kunnen worden als het bedrijf een veilig werksysteem had gepland om te voorkomen dat het ondersteuningssysteem dat werd gebruikt om de betonnen vloer te storten, zou instorten.”

Prioriteit verlenen

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Schildersbedrijf-Bunschoten
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart