Energie- en transportkosten verantwoordelijk voor nieuwe staalprijsstijging

De producent zei dat hij een nieuwe tijdelijke toeslag op de staalprijs oplegde omdat hij de stijgende energie- en transportkosten in het VK niet langer kon opvangen.

Het is de eerste grote industriële leverancier die reageert met een nieuwe ronde van prijsverhogingen in het licht van de huidige gasprijs- en transportcrisis.

In een verklaring aan klanten deze week: “Zoals u ongetwijfeld zult merken aan de impact op uw eigen bedrijf en berichten in het nieuws, blijven de kosten van energie en transport aanzienlijk stijgen.

“We hebben deze kostenstijgingen tot nu toe opgevangen binnen onze normale prijsstijgingen, maar met de aanhoudende escalatie van beide kosten hebben we met tegenzin de beslissing genomen dat British Steel deze kosten niet langer in onze huidige prijzen kan opnemen.”

Van de totale tijdelijke stijging is ongeveer £ 25/t te wijten aan de energie-inflatie en £ 5/t aan de looninflatie van vrachtwagens en de transportprijzen.

De staalgigant zei dat de groothandelsprijzen voor elektriciteit sinds eind 2020 gemiddeld met 300% zijn gestegen en de aardgasprijzen met bijna 400%.

“Deze grote stijgingen zijn in augustus en september exponentieel gestegen en de termijnprijzen geven aan dat de zeer hoge kosten in de winterperiode zullen aanhouden en mogelijk nog verder stijgen. Helaas hebben we nu geen andere keuze dan een tijdelijke opslag te hanteren om een ​​deel van onze werkelijke kostenstijgingen te recupereren.”

Over de transportdrukte vertelde het klanten: “We hebben aanzienlijke servicestoringen gehad en de beschikbaarheid van transport is sinds de zomer verslechterd, ondanks de prijsverhogingen die we al hebben betaald.

“Tot op heden hebben we deze stijgingen sinds februari 2021 volledig opgevangen en blijven we nauw samenwerken met onze onderaannemers om de leveringen van het wegvervoer te optimaliseren en waar mogelijk alternatieve vervoerswijzen te vinden.

“Hoewel hogere transportkosten en een gebrek aan beschikbaarheid gevolgen hebben voor alle sectoren in het VK en Europa, kunt u er zeker van zijn dat we de situatie nauwlettend blijven volgen en er alles aan doen om de hinder voor onze klanten tot een minimum te beperken.”

Wat de grondstofkosten betreft, zei British Steel dat het de afgelopen twee maanden enige verlichting had gezien in de ijzerertsprijzen, maar dit werd meer dan gecompenseerd door de stijgende cokeskolenprijzen, die een recordprijs hebben bereikt.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Laat een reactie achter

Schildersbedrijf-Bunschoten
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart