Aannemersgroep roept op tot digital twin-innovaties

Duik briefing:

  • De NEXT Coalition, een bouwtechnologieconsortium gevormd in 2020, nodigt bedrijven, startups en andere innovators uit om oplossingen in te dienen met betrekking tot digitale tweelingtechnologieën. De uitdaging markeert de nieuwste samenwerking tussen zakelijke concurrenten, in de hoop op wederzijds voordelige resultaten.
  • Met deze lancering zet de NEXT Coalition de eerste stap weg van COVID-19 veiligheids- en gezondheidsoplossingen. Het werd voor het eerst opgericht om samen pandemiegerelateerde uitdagingen op het werkterrein aan te pakken.
  • De coalitie heeft onlangs ook Shawmut Design and Construction en HITT Contracting aangekondigd als nieuwe partnerbedrijven.

Duikinzicht:

Een digitale tweeling is een virtuele weergave van een fysieke faciliteit in de vorm van een driedimensionaal model dat evoluerende, dynamisch bijgewerkte gegevens over de staat van het project bevat. Digital twin-technologie wordt gebruikt om te simuleren en te voorspellen hoe een product zal presteren, beslissingen te informeren en kosten te verlagen. De wereldwijde markt voor digitale tweelingen zal naar verwachting jaarlijks met 38% groeien tot $ 16 miljard in 2023, volgens een Deloitte rapport.

De NEXT Coalition zoekt naar oplossingen die de digital twin-aanpak op een van de volgende manieren kunnen verbeteren:

  • Geometrie: Reality-capture-oplossingen waarmee de digitale tweeling de nieuwste look van een faciliteit kan weerspiegelen.
  • Data: Fysieke sensoren en andere Internet of Things (IoT)-apparaten die een continue stroom gegevens leveren over objecten en omgevingen van een faciliteit.
  • Platform: zowel geometrie- als sensorgegevens bieden samen bijna realtime inzicht in de huidige staat van een faciliteit.

Aanvragen dienen van toepassing te zijn op de bouwfase en door te gaan voor levering aan de eigenaar voor gebruik in de exploitatie- en onderhoudsfase.

“De digitale tweeling is er specifiek om onze klanten na de oplevering van het project te helpen om te kunnen opereren [and] de faciliteit op een efficiëntere manier te onderhouden”, zegt Hamzah Shanbari, manager bouwtechnologie en innovatie bij Haskell, een architecten-, engineering-, constructie- en adviesbureau. Hij voegde eraan toe dat digitale tweelingen ook kunnen helpen tijdens de ontwerpfase, zoals het bepalen waar sensoren of IoT-apparaten zouden moeten verdwijnen.

Het team heeft tot nu toe ongeveer 10 aanvragen ontvangen, zei Shanbari, maar “het is nog vroeg.” Het aanvraagvenster voor de digitale tweelinguitdaging duurt ongeveer zes maanden tot februari of maart 2022, zei hij.

De coalitie lanceerde in juli 2020 haar eerste uitdaging rond veiligheidsoplossingen als reactie op de gezondheidsproblemen die de COVID-19-pandemie met zich meebracht. Na bijna 100 inzendingen voor die uitdaging te hebben ontvangen, selecteerde de coalitie Wakecap, Imajion, GoContractor, Remote Optix, Document Crunch en Inspected als presentatoren. De oplossingen variëren van digitale pre-screening van werknemers tot slimme videomonitoring voor gezondheid en veiligheid.

Ander nieuws: de toevoeging van Shawmut Design and Construction en HITT Contracting vergroot het lidmaatschap van de NEXT Coalition tot acht bedrijven. Shawmut Design and Construction is een nationaal bouwmanagementbedrijf met een waarde van $ 1,5 miljard, terwijl HITT Contracting een breed scala aan constructiediensten levert, van kern- en ruwbouw en renovaties tot interieurinrichtingen en servicewerkzaamheden.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Schildersbedrijf-Bunschoten
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart