Jouw terrastegels de winter door

Overal waar je kijkt is een breed assortiment aan terrastegels. Voor van het zomer kunnen deze tegels een mooi en strak uiterlijk geven aan jouw tuin. Een leuke en gezellige sfeer. Maar nu, in de donkere maanden, wanneer wij minder vaak buiten zijn, wat zijn dan de voordelen van terrastegels en hoe onderhoud ik deze?

Groene aanslag

Alhoewel je terrastegels beter van het winter niet kan leggen, hebben deze ook in de winter hun onderhoud nodig. Wanneer de temperaturen zakken en er meer regen valt, kan er makkelijk groene aanslag ontstaan. Dit is niet alleen lelijk, maar kan ook voor hele gevaarlijke situaties zorgen. De algen die zich dan aan de terrastegels hebben bevestigd, kunnen gevaarlijk glad worden wanneer deze vochtig worden. Gelukkig zijn er meer dan genoeg goede aanslagreinigers op de markt die iet schadelijk zijn voor de natuur, maar wel zorgen voor een algenvrij terras. Volg hierbij altijd de instructies die staan op de verpakking.

Onderhouden

Nu je je terras mooi schoon hebt gemaakt, wil je dit waarschijnlijk ook wel zo houden. En dat is makkelijk te doen. De key hierin is bijhouden. Zie je bladeren of ander vuil op je terras liggen kan je dit het beste direct weg halen door het schoon te vegen. Dit scheelt je nu gladheid en gevaarlijke situaties en in het voorjaar een hoop schobben.

Strooizout

Om volgende zomer weer net zo mooi erbij te zitten als afgelopen zomer, is het belangrijk dat je op past met het strooizout. Zout is namelijk agressief en zou de toplaag van je terras kunnen aantasten. Je zou als alternatief ook een laagje zand kunnen strooien. Kijk wel even welke terrastegels je hebt, bepaalde keramische terrastegels hebben namelijk een coating waardoor deze wel tegen zout kunnen.

Alles weten over terrastegels?

Heb je nog vragen voer terrastegels in de winter of zit je er aan te denken om terrastegels aan de schaffen, kijk dan even op de site van Sleiderink Bouwmaterialen. Zij hebben een breed assortiment aan terrastegels en hebben productspecialisten in dienst die je zouden kunnen helpen bij vragen.

 

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Schildersbedrijf-Bunschoten
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart