Bezwaar maken van je WOZ, hoe doe je dat?

Bezwaar maken van je WOZ, hoe doe je dat?

Heb je het geval dat de waarde van je WOZ niet klopt, dan kun je Bezwaar maken van je WOZ. Waarschijnlijk vraag je je nu af wat je daar allemaal voor moet regelen en hoe je dat aan moet pakken. In deze blog helpen we je op weg en lees je alles wat je moet weten over bezwaar maken van je WOZ. Lees dus snel verder!

Bezwaar maken van je WOZ en bezwaartermijn

Heb je besloten bezwaar te maken, dan moet je dit binnen 6 weken doen nadat je je WOZ waarde ontvangen hebt. Hierbij is de startdatum de dag waarop je de WOZ-beschikking ontvangt. Als je meer tijd nodig hebt. Als je meer tijd nodig hebt voor het bezwaar maken van je WOZ, dan dien je binnen de 6 weken durende termijn een pro-forma bezwaarschrift in te dienen. In dit bezwaarschrift geef je aan dat je graag bezwaar wilt maken en dat je graag uitstel wilt zodat je je bezwaarschrift beter kunt onderbouwen. Hierna zal de gemeente je bericht geven over hoeveel tijd je krijgt voor het indienen van het bezwaarschrift met onderbouwing.

De uitspraak van de gemeente

De gemeente krijgt tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen als je bezwaar maakt van je WOZ. De gemeente heeft het recht om deze termijn eenmalig te verlengen met 6 weken, maar dan moeten ze je van tevoren wel hierover informeren. Als ze langer uitstel nodig hebben, dan moeten ze jou hier toestemming voor vragen. Wanneer je in de laatste 6 weken van het kalenderjaar je bezwaar indient, dan geldt er een minimale bezwaartermijn van 6 weken. De gemeente mag ook deze termijn 6 weken verlengen.

Wat als je geen reactie van de gemeente krijgt?

Krijg je geen reactie op jouw bezwaarschrift van de gemeente? Dan kun je de gemeente in gebreke stellen met een modelformulier. Hierin kun je ze een redelijke termijn van 2 weken of langer geven voor het bezwaar maken van je WOZ en uitspraak te doen. Als je dan alsnog geen reactie krijgt, dan heb je recht op een dwangsom. Als je zelf een ingebrekestelling opstelt, dan moet je in ieder geval vermelden over welk bezwaarschrift dit gaat, dat je geen tijdige uitspraak kreeg van de gemeente en dat je ze verzoekt om alsnog uitspraak te doen.

Bezwaar maken van je OZB

Je kunt bezwaar maken van je WOZ, maar niet van de OZB oftewel onroerendezaakbelasting. Dit is een percentage van de WOZ. Als je echter een ozb aanslag krijgt opgelegd terwijl deze niet terecht is omdat je tijdens die periode nog niet de eigenaar van het huis was, dan mag je wel bezwaar maken. Daarnaast mag je bezwaar maken als de gemeente een verkeerd ozb tarief heeft toegepast.

 

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Schildersbedrijf-Bunschoten
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart