Willmott Dixon start hoofdbouw op Rochdale-site van £ 60 miljoen

De aannemer is al maanden bezig met het gereedmaken van het terrein in Upperbanks en zal nu binnen enkele dagen beginnen met de hoofdconstructie.

Willmott Dixon heeft onlangs het naburige winkel- en recreatiegebied Rochdale Riverside gebouwd en streeft ernaar ervoor te zorgen dat 40% van zijn lokale uitgaven binnen een straal van 20 mijl van de locatie in Upperbanks wordt besteed, terwijl 75% binnen een straal van 40 mijl zal worden besteed.

De regeling heeft £ 20 miljoen aan externe financiering ontvangen van het Future High Streets Fund van de overheid en het Brownfield Development Fund van de Greater Manchester Combined Authority.

Wethouder John Blundell, kabinetslid voor economie en communicatie, zei: “De benoeming van Willmott Dixon is weer een cruciale stap voorwaarts voor dit fantastische plan, dat deze belangrijke brownfield-site zal vernieuwen en een gloednieuw huisvestings- en vrijetijdsaanbod zal creëren dat anders is dan wat dan ook. die we momenteel hebben op dit gebied.

“Willmott Dixon is een bekend en vertrouwd bedrijf, dat eerder de Rochdale Riverside winkel- en vrijetijdsontwikkeling heeft gebouwd. Voor dat project contracteerden ze belangrijke lokale bedrijven zoals Hovingtons, en creëerden ze een aantal lokale werkgelegenheidskansen, ook voor ex-strijdkrachten.

“Ik kijk ernaar uit om ze te zien voortbouwen op dit trackrecord om deze keer opnieuw bredere sociale voordelen te bieden.”

Anthony Dillon, directeur van Willmott Dixon in het noorden, zei: “We zijn enorm trots om onze rol te blijven spelen in het vormgeven van de toekomst van het stadscentrum van Rochdale en om opnieuw samen te werken met Rochdale Borough Council, Rochdale Development Agency, Genr8 en onze architectenpartners Leach Rhodes Walker en KKA.

“We zijn toegewijd aan het leveren van schitterende gebouwen, het transformeren van levens, het versterken van gemeenschappen en het verbeteren van het milieu, zodat onze steden geschikt zijn voor toekomstige generaties.

“Dit project zal voor de mensen van Rochdale worden gebouwd door de mensen van Rochdale, en we zullen samenwerken met onze lokale partners in de toeleveringsketen om duurzame werkgelegenheid en een blijvende positieve erfenis in deze gemeenschap te creëren.

“De lokale trots op Rochdale Riverside en het aanhoudende niveau van inkomende investeringen die worden aangetrokken door opwindende ontwikkelingen zoals Upperbanks, maken het een blauwdruk voor vitale stadsvernieuwing in het VK.”

De bouw moet begin 2024 klaar zijn.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Laat een reactie achter

Schildersbedrijf-Bunschoten
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart