Lendlease verlaat Oceanwide’s $ 1 miljard Los Angeles-project

Duik briefing:

  • Lendlease verlaat de $ 1 miljard Oceaanbreed Plaza-project in Los Angeles, waardoor de toekomst van de ontwikkeling voor gemengd gebruik in kwestie overblijft. Chinees ontwikkelingsbedrijf Oceaanbreed Tegoeden gemiste betalingen aan Lendlease slechts drie maanden nadat de aannemer instemde met een deal van $ 100 miljoen om de bouw in maart 2020 te hervatten, volgens The Real Deal.
  • Hoewel de omstandigheden rond de gemiste betalingen niet zijn bekendgemaakt, blijkt uit gerechtelijke documenten dat: Oceaanbreed Ambtenaren moeten op 8 oktober voor de rechtbank verschijnen na een vonnis van $ 42 miljoen in het voordeel van Lendlease, meldt The Real Deal. De in Australië gevestigde aannemer weigerde commentaar te geven aan Construction Dive over de rechtszaak en het gemelde vertrek.
  • Naast het vinden van een andere aannemer, Oceaanbreed heeft volgens The Real Deal ook thuis problemen met Chinese toezichthouders. De website meldde dat het bedrijf probeert zijn hoofdkantoor in Peking en een ander van zijn belegerde Amerikaanse projecten, de $ 1,6 miljard, te verkopen Oceaanbreed Centrum in San Francisco.

Duikinzicht:

Bouw bij Oceaanbreed Plaza stopte in 2019 onder een wolk van late betalingen en ongeveer $ 100 miljoen aan pandrechten voor monteurs. De aannemers die pandrechten indienden, omvatten Standard Drywall voor $ 29,4 miljoen, volgens Niveauset. Destijds, Oceaanbreed gaf toe dat het problemen had met het aanhouden van voldoende kapitaal en zei dat het vastbesloten was het project af te ronden.

Terwijl de problemen in Los Angeles toenemen, Oceanwide’s Het San Francisco-project kent ook problemen. Plannen voor de ontwikkeling voor gemengd gebruik omvatten 265 woningen, ongeveer 1 miljoen vierkante meter kantoorruimte, een Waldorf Astoria-hotel met 169 sleutels en een openbaar plein met een openbaar plein van vijf verdiepingen.

In november 2020, Oceaanbreed Holdings moest de bouw van de tweede toren van het San Francisco-project stopzetten vanwege de COVID-19 pandemie. Een jaar eerder stopte het werk aan de kleinere van de twee torens van het project.

Een ‘aantrekkelijke site’

Met zowel schulden als eigen vermogen beperkt door China, Oceaanbreed zou kunnen overwegen om het project in Los Angeles te verkopen. Indien Oceaanbreed zouden verkopen, Derek Wyatt, een directeur bij RCLCO, zei dat het gedeeltelijk voltooide project bieders tegen de juiste prijs zou kunnen aantrekken. Maar het zal niet voor iedereen geschikt zijn.

“Er zijn enkele ontwikkelaars en sommige groepen die geïnteresseerd zijn in projecten naarmate ze dichter bij de voltooiing van de bouw komen”, zei Wyatt. “Er zijn andere groepen die je wat meer inspraak wilt hebben in de programmering op de site.”

Hoewel er nog enige flexibiliteit in gebruik kan zijn, zijn veel van de toekomstige toepassingen bepaald. “Ik denk dat dat tot op zekere hoogte zou kunnen beperken wie die potentiële kopers zouden kunnen zijn,” zei Wyatt. “Desalniettemin denk ik dat het zeker interesse zal krijgen van verschillende groepen.”

Zoals veel dingen in onroerend goed, ligt de aantrekkingskracht van de site in de locatie. Het ligt in het South Park-gebied van Los Angeles, in de buurt van Staples Center, LA Live en het Los Angeles Convention Center.

“Iets meer dan 20 jaar geleden of zo, hebben die ontwikkelingen echt geholpen om de renaissance en revitalisering van het centrum van LA op gang te brengen,” zei Wyatt. “Het is duidelijk dat de Oceaanbreed site is een zeer aantrekkelijke site voor ontwikkeling. En er is zeker een grote kans om bewoners en mogelijk hotelgasten aan te trekken wanneer het uiteindelijk voltooid is.”

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Laat een reactie achter

Schildersbedrijf-Bunschoten
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart