Go-ahead voor £ 60 miljoen Stockport’s Weir Mill flats

De ontwikkelaar is van plan om het vervallen stadscentrum nieuw leven in te blazen met een plan van 253 appartementen, waarvan 87 in de bestaande fabrieksgebouwen en 167 in de twee nieuwe gebouwen.

Er komt 24.000 vierkante meter aan commerciële ruimte, inclusief de West Shed, die een nieuwe binnenruimte zal worden met zichtbare bakstenen, gewelfde bogen en dakramen.

Het tweejarige bouwprogramma gaat nu begin 2022 van start.

Naast nieuwe woningen zijn er plaatsen gepland waar lokale bedrijven zich kunnen vestigen en openbare ruimtes kunnen openen voor evenementen en pop-ups.

Adam Higgins, mede-oprichter van Capital & Centric, zei: “Dit is een enorm moment voor het stadscentrum van Stockport.

“We gaan hier iets heel bijzonders maken.

“De realiteit is dat deze prachtige historische molen, waarvan delen dateren uit het einde van de 18e eeuw, het risico dreigde voor altijd verloren te gaan. Het is geweldig dat we, dankzij de steun van Stockport, niet alleen Weir Mill kunnen redden, maar er ook een van de belangrijkste verhaallijnen van kunnen maken in het volgende hoofdstuk van Stockport.“

Weir Mill, gelegen naast het iconische viaduct van de stad, begon zijn leven als een door water aangedreven katoenfabriek in de late 18e eeuw, met het originele waterstuurhuis en delen van de molengebouwen staan ​​nog steeds overeind.

Het Weir Mill-plan maakt deel uit van de plannen voor de renovatie van het stadscentrum van £ 1 miljard die worden uitgevoerd door de Mayoral Development Corporation van Stockport en is een van de eerste projecten die naar voren komen in de nieuwe regeneratiezone van Town Centre West, die 3.500 nieuwe woningen en voorzieningen zal opleveren, 1 miljoen vierkante meter aan werkgelegenheid, detailhandel, vrije tijd, gezondheidszorg en onderwijsruimte, en meer dan 5.000 nieuwe banen creëren.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Schildersbedrijf-Bunschoten
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart